ЧЕДО, МАЈКУ МУ! Хрвати фашистичким графитима УНИШТИЛИ АУТО представнику Срба у Ријеци

Непознати починиоци ишарали су у ноћи 4. на 5. август аутомобил у власништву Миле Опачића, председника ВСНМ-а града Ријеке, већника у Градском већу, члана Извршног одбора и носиоца других функција у СДСС-а те једног од најистакнутијих припадника ријечке српске заједнице.

Кад је Опачић јутрос изашао испред своје зграде у кварту Вежице, имао је шта да види: возило је било комплетно ишарано порукама као што су четири ‘с’ и ‘чедо мајку му’, при чему су бојом уништене таблице и предње стакло.

– Када сам видео ишарано возило, био сам шокиран. Осећам се лоше. Како да се осећа човек који није ни мрава згазио, који већ годинама представља српску заједницу у Ријеци и који је увек спреман за дијалог и с онима који имају другачије политичке ставове – рекао је Опачић, додајући да му се нешто слично није десило од почетка 1990-их, када је сличне увреде проналазио у свом улазу и на поштанском сандучићу.

Његови суседи из зграде били су шокирани кад су видели аутомобил и полицију како обавља увиђај.

– Касније су дошли и форензичари и интервентна полиција, а о свему је обавештен и ДОРХ – рекао је Опачић и додао да ће полиција ДОРХ-у поднети казнену пријаву против непознатог починиоца за потицање на насиље и мржњу.

Миле Опачић је о свему обавестио и градоначелника Ријеке Војка Оберснела, који је у разговору с њим осудио (не)дело. Догађај је у име приморско-горанске организације СДСС-а осудио и њен председник Милан Ераковић.

– Најоштрије осуђујемо овај чин и очекујемо да надлежни пронађу кривце, као и да се такво нешто више не понови – рекао је Ераковић, додајући да су инциденти те врсте у Ријеци врло ретки и да се годинама нису дешавали.

 

Извор: Srbija Danas / portalnovosti.com

 

БОНУС ВИДЕО

Положај Срба у Хрватској

Loading...