ПЛАШЕ СЕ УСТАШЕ: Полиција у Kарловцу поднела пријаву против Томпсона, али не сме то јавно да каже

Хрватски проусташки кантаутор Марко Перковић Томпсон и ове године ће добити прекршајну пријаву, јер је током прославе годишњице Олује у Слуњу, 5. августа, пре почетка извођења песме „Чавоглаве“, са бине узвикнуо законом забрањени усташки поклич „За дом спремни“, којим иначе та песма и почиње, пренео је портал 24сата.

Kарловачка полицијска управа је, како се наводи, потврдила, не наводећи идентитет особе, да ће против 50-годишњака поднети оптужни предлог због почињеног прекршаја.

– Полиција ће по завршетку криминалистичке истраге поднети оптужни предлог против 50-годишњака због почињеног прекршаја из члана 5. Закона о прекршајима против јавног реда и мира. Уједно, полиција настављај криминалистичко истраживање у циљу утврђивања осталих прекршаја који су почињени тоеком одржавања јавног окупљања, у Слуњу – рекла је за овај портал портпаролка карловачке полиције Сенка Старовешки.

Она је, како се наводи, рекла И да прикупљеним материјалима са самог концерта, прегледом снимљених фотографија и видеозаписа полиција утврђује почињене прекршаје и утврђује идентитет починиоца.

И ове године, као на свим досадашњим концертима Марка Перковића, део публике је истицао усташка обележја И симболе. Током одржавања концерта полиција је у Слуњу одмах прекршајно пријавила три особе.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО

Колинда испред Беле куће (туриста)