И ЏОНСОН ОПЛЕО ПО СЕВЕРНОЈ КОРЕЈИ: Ви сте изазвали проблем са САД и морате да га решите

Северна Кореја је изазвала проблем са Сједињеним Америчким Државама и мора да га реши, написао је данас шеф британске дипломатије Борис Џонсон на свом Твитер налогу.

Џонсон је навео да је међународна заједница оквир који ће осигурати да Северна Кореја заустави своје агресивне акте, пренео је АФП.

Он је истакао да Британија ради са САД и другим својим партнерима у региону како би криза била окончана дипломатским путем.

Кинески председник Си Ђинпинг позвао је раније данас председника САД Доналда Трампа да избегава „речи и дела“ која би погоршала већ напету ситуацију на Корејском полуострву, јавила је кинеска државна телевизија.

Си је, у телефонском разговору са Трампом, истакао да „Кина и САД имају заједнички интерес у реализацији денуклеаризацији Корејског полуострва и одржавању мира и стабилност на том подручју“, преноси АФП, позивајући се на кинеску телевизију Си-Си-Ти-Ви (Ц ЦТВ).

Како наводи АП, председник Кине је нагласио да севернокорејско нуклеарно питање изискује мирно решење и да САД, као „релевантна страна“, треба да сада покажу уздржаност.

 

Извор: Kurir.rs / Tanjug

 

БОНУС ВИДЕО

Борис Џонсон у Београду