КИНЕЗИ УПАЛИЛИ АЛАРМЕ НА ТАЈВАНУ: Војни авиони се током вежбе приближавали острву с југа и севера! (ФОТО/ВИДЕО)

Авиони кинеског војног ваздухопловства током викенда су у два наврата извели вежбе око Тајвана, летец́и поред јужног рога тог острва а затим око његовог севера, у близини Јапана, јавља Ројтерс, преносец́и саопштење министарства одбране Тајвана

Два кинеска транспортна војна авиона данас су извела лет кроз канал Баши између Тајвана и Филипина, после чега су пришла јапанском острву Мијако, крец́уц́и се ка северу Тајвана – где су им се прикључила два кинеска ловачка авиона – да би се потом вратила у базу, наводи Министарство.

Дан пре тога, истом рутом лет су извели кинески бомбардери и транспортни авиони, док су ловачки авиони и авиони за рано упозорење летели само кроз канал Баши, стоји такође у саопштењу.

Тајванске снаге су испратиле ове ваздухопловне вежбе и на одговарајуц́и начин одговориле на њих, навело је Министарство, додајуц́и да нема разлога за узнемиреност.

Кина, чије су ваздухопловне снаге током протеклих неколико месеци извеле низ вежби око Тајвана и јужних јапанских острва, још се није огласила поводом најновијих вежби, наводи Ројтерс.

 

Извор: rs.sputniknews.com

 

БОНУС ВИДЕО

Кинески носач авиона