АМЕРИ НЕЋЕ У РАТ: Бела кућа обећала, без војне акције против Венецуеле у блиској будућности?!

Бела кућа саопштила је данас да у „блиској будућности“ неће бити оружане интервенције у Венецуели, а саопштење је уследило две недеље након што је амерички председник Доналд Трамп наговестио могућност војне акције у тој земљи која пролази кроз тешку кризу.

– Ми увек разматрамо широк низ могућности развоја ситуације у будућности- рекао је Трампов саветник за националну безбедност Херберт Рејмонд Мекмастер на конференцији за медије Беле куће, преноси АФП.

Како је истакао, било каква одлука биће донета заједно с партнерима у региону, „а војне акције нису предвиђене у блиској будућности“.

Раније данас, Бела кућа је објавила нове оштре финансијске санкције против Каракаса, саопштивши да је амерички председник Доналд Трамп потписао извршну уредбу којом забрањује трговину новим обвезницама и акцијама које је издала венецуеланска влада и њена државна нафтна компанија ПДВСА, пренео је Ројтерс.

Нове санкције имају за сврху, наводи се у саопштењу, да се изврши притисак на владу председника Венецуеле Николаса Мадура да обустави своју „тиранију“.

Нове санкције САД против Венецуеле су „најгора агресија“ против народа те земље, рекао је данас венецуелански министар спољних послова Хорхе Ареаза, оптуживши Вашингтон за покушај разбуктавања хуманитарне кризе у земљи која је богата нафтом, али грца у беспарици.

– Ми то не разумемо- рекао је Ареаза након разговора с генералним секретаром УН Антонијом Гутерешом, поручивши да ће се влада председника Николаса Мадура бранити, пренео је АФП.

 

Извор: Танјуг

 

БОНУС ВИДЕО

ТВ дуел Војислав Шешељ и Титов унук Јоска Броз о комунизму

Loading...