НЕШТО СЕ СПРЕМА: Шта је Трамп рекао Путину и зашто Русија масовно евакуише становништво са корејске границе?

Руским држављанима на Далеком истоку је председник Путин наредио да се одмах евакуишу, јер у Москви страхују да ће ускоро почети међународни сукоб.

Северна Kореја је разбеснела међународну заједницу лансирањем ракете која је летела директно изнад Јапана, изазивајући страхове од масовне одмазде од стране међународних савезника, укључујући и САД које би могле започети Трећи светски рат.

Русија дели копнену границу од 40 км са Северном Kорејом, и Путинова масовна евакуација руских грађана је довела до тврдњи да је руски председник добио “упозорење“ из Вашингтона у вези са неизбежном војном акцијом.

Амерички председник Доналд Трамп је отворено запретио комунистичкој држави војним акцијама, упозоравајући да су “све опције на столу.“

Даилy Стар извештава: Kако се Трамп огласио по питању овог провокативног теста, хиљаде људи из града Владивотока је пребачено у склопу “хитне операције.“

Руски председник Владимир Путин страхује да би САД могле покренути рат против ове тајанствене државе након што је Трамп запретио да ће покренути “ватру и бес“ ако се испали више ракета.

Наредба за евакуацију становника је “дошла из регионалног одељења руског Министарства за ванредне ситуације,“ преносе медији Kремља.

Русија дели копнену границу од 40 км са усамљеном Северном Kорејом.

Одељење за цивилну заштиту у Владивостоку је преселило становнике који живе у пограничном подручју са Северном Kорејом.

Пресељење је касније описано као “вежба,“ али ње било јасно где је 1.500 људи премештено.

Али, чини се да је то изазвано лансирањем ракете над Јапаном у запаљивом региону, што је довело до великих тензија у Азији.

“Шема релокације се спроводи у оквиру вежбе,“ рекао је извор.

Портпарол руског Министарства спољних послова, Марија Закарова, упозорила је да би севернокорејска криза могла прерасти у оружани сукоб и “довести свет до ивице катастрофе.“

Ипак, Русија такође одржава политичке и пословне везе са Пјонгјангом.

 

Извор: Webtribune.rs

БОНУС ВИДЕО

Вечера у Хамбургу – Меланија Трамп и Владимир Путин

https://youtu.be/Z2aDLl793P0

Loading...