МЛАДИЋЕВ СИН: Хашки трибунал измишља, Ратку је све горе

Много је слабији него прошли пут кад смо се видели. Био је срећан што су дошла деца и с њима је провео највише времена, каже Дарко Младић.

Дарко Младић, син хашког оптуженика и генерала Војске Републике Српске Ратка Младића, вратио се из Хага, где је с породицом посетио оца, за кога каже да је много ослабио, да је изморен, као и да његово здравствено стање није стабилно, како тврде поједини званичници Хашког трибунала који покушавају да изманипулишу јавност.

– Здравствено стање му је погоршано, слабије је него прошли пут кад смо се видели. Био је срећан што су дошла деца и с њима је провео највише времена. Испричали су се и играли. Али први пут се десило да је због умора морао да скрати посету и да оде да спава. Није могао да издржи. Спавао је без прекида од тог поподнева до сутрадан ујутро. То је још један показатељ да је много ослабио – каже син генерала Младића.

Манипулација

Коментаришући наводе портпарола Хашког трибунала Ненада Голчевског да његов отац ипак добија адекватну здравствену негу, Дарко Младић каже да је реч о манипулацијама.

– Он је изјавио да је боље у односу на то кад је пребачен. Морам да подсетим да је то било пре шест година и да је тамо пребачен полумртав. Тема уопште није да ли је тада био овако или онако, тема је како је сада. Он каже да је стање стабилно, а ја могу да вам кажем да ни њихови стручњаци не могу то да потврде јер се они и наши вештаци слажу да код њега постоји највећи ризик од смрти, да није спроведена терапија која је била неопходна, да је много пропуста и да је у овом тренутку он за болничко лечење. Они манипулишу у јавности, покушавају да се заштите – каже син генерала Младића.

Хитан преглед

Loading...