ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ: Бакир спрема нови 11. септембар!

Рушење Светског трговинског центра и напад Ал Каиде на САД 11. септембра 2001. променили су лице света.

Терористички напад на „Куле близнакиње“ (фото: ЈуТјуб)

Убрзо након тога, Вашингтон је кренуо у лов на Бин Ладена и отпочео је рат против тероризма, који и даље траје, али је у овом тренутку некако испод радара процес у Америци који воде породице жртава и осигуравајуће куће против Саудијске Арабије тражећи одштету од 100 милијарди долара.

Један од оних који су се у тренутку напада затекли у Њујорку био је и професор Дарко Трифуновић, тада први секретар мисије БиХ при УН, а у разговору за „Ало!” каже да је још у мају, четири месеца пре напада, упозорио Стејт департмент на „чудна дешавања у мисији”.

– Сафет Ибит Ћатовић је био пријављен као војни изасланик, иако у мисији није постајала та функција, а био је ратни командант „Ел Муџахедина“ током рата у БиХ. Упозорио сам Мери Емброуз из Стејт департмента да се чудне ствари дешавају, али узалуд. На крају се испоставило да су четворица држављана БиХ учествовала у нападу 11. септембра – каже Трифуновић и наставља:

– Муџахедини које је у Босну довео Алија Изетбеговић су одговорни за геноцид над Србима, а управо су они учествовали у нападу на Америку. Чак и у овом тренутку терористи се обучавају у БиХ преко лажних удружења ловаца и викендом под пуном ратном опремом „раде у планинама”. За Бакира Изетбеговића и његове следбенике рат и даље траје, позив исламских терориста на џихад и даље важи и спрема се нови 11. септембар.

О томе ко је из БиХ учествовао у нападу за САД, професор Факултета за безбедност наводи:

Тренутно је у току суђење на којем су породице жртава и осигуравајуће куће тужиле Саудијску Арабију и на којем се тражи одштета од 100 милијарди долара, а посебна пажња је усмерена на терористичку мрежу у БиХ и људе који су тамо били тренирани. Мухамад Ата је био један од главних терориста, обучаван је у селу Бакотић. Ту су били Халид ал Михдари, Наваф ал Хамзи, Мохамед ал Калид и Абу Зухаир Хаили, сви са пасошем БиХ, тако да би после тужбе против Саудијске Арабије могла да уследи тужба против БиХ – наводи Трифуновић, кога је у поменутом поступку ангажовала америчка адвокатска кућа “Козен О‘Конор”.

О самом нападу на Њујорк, Трифуновић каже:

– Кренуо сам на посао када сам видео да се нешто чудно дешава. Био сам на Менхетну када је ударио други авион. Ускоро су ме позвали и рекли да не долазим у зграду УН јер се сматрало да је потенцијална мета. Након напада, градоначелник Рудолф Ђулијани је позвао стране дипломате да се пријаве како би помогли у верификацији тела и био сам један од оних који су се одазвали том позиву. Жртве су биле из целог света и глупо је причати о теоријама завере. Једино, да су авиони којим случајем ударили пола сата касније, било би много више жртава.

 

Извор: V. N. / alo.rs

БОНУС ВИДЕО

Чешки предсједник својим изјавама о БиХ наљутио Бакира Изетбеговића