АМЕРИЧКИ МАРИНАЦ ИМА РЕШЕЊЕ ЗА СЕВЕРНУ КОРЕЈУ: Бацио бих на њих 25 милиона Ајфона и дао им бесплатан интернет! (ФОТО/ВИДЕО)

Бивши амерички маринац, Џоко Вилинк, који је у међувремену постао аутор и повремено пише за Бизнис инсајдер, дао је одговор на питање како би он решио проблем са Северном Корејом.

Питање му је постављено на Твитеру, а он је одговорио на необичан начин.

„Бацио бих 25 милиона Ајфона на њих и сателитима бих им омогућио вај-фај“, рекао је Вилинк.

Иако је предлог на прву лопту звучао као решење из неког филма, стручњак за питања Северне Кореје, Јун Сун из Стимсон центра, сматра да би тај приступ могао да упали.

„Ким Џонг-ун зна да ће његов режим постати нестабилан и да ће он бити збачен оног тренутка када се друштво отвори и када народ Северне Кореје схвати шта пропушта“, изјавио је Сун.

Сун је додао и да је Јужна Кореја имала сличне покушаје у прошлости кад је пуштала памфлете и ДВД записе завезане на балоне преко границе, али је режим Ким Џонг-уна одговорио војном силом и на те покушаје.

Стога би, сматра Сун, Северна Кореја била у стању да одбије чак и бесплатне телефоне за целокупну популацију, што би износило око 25 милиона Ајфона.

Loading...