ИСПОВЕСТ АЛБАНЦА КОЈИ ЈЕ ПРЕШАО У ПРАВОСЛАВЉЕ: Крстио сам се јер се шиптари богу моле, а мрзе друге нације, праве ратове! (ВИДЕО)

Моја породица може да мисли шта хоће, ја сам изабрао свој пут – каже Адам.

Серијал „Призренске приче“ аутора Николе Станковића донео је још једну несвакидашњу причу. Осамдесетосмогодишњи Албанац, Адам Мујовић испричао је зашто се пре 5 година крстио у Православној цркви.

– Шиптари се Богу моле, а мрзе друге нације, заузимају друге земље, праве ратове. То је и један од разлога што сам се ја крстио и преузео православље – рекао је деда Адам и додао:

– Православна вера је најчистија вера у целоме свету, више поштује друге народе него сами себе, ето таква је та вера – каже он.

Деда Адам је рекао да му уопште није важно шта његова породица мисли о његовој промени вере:

– Моја породица може да мисли шта хоће, ја сам изабрао свој пут. Овде у Призрену се десило право дивљаштво, то што се десилио српском народу овде не може да се опише. Био сам ту. Цео свет је видео како се руше цркве, богомоље. Да им се сада цркве оставе на чување како траже они би их збрисали, ни камење не би остало од светиња – рекао је Адам Мујовић у серијалу „Призренске приче“ који се емитује на Телевизији „Храм“ – српске православне цркве.

Аутор серијала Никола Станковић изјавио је да је деду Адама пре пар дана први пут срео на Литургији у Саборном Храму у Призрену, и да су га на њега упутили преостали Срби који живе у Призрену.

– Током целе Литургије седео је сам. Изолован и сконцентрисан на молитву. Када сам му након литургије пришао, укратко ми је испричао своју животну причу. Рекао ми је да сваке недеље и на сваки празник долази на Литургију заједно са малом Милицом Ђорђевић и њеном мајком, о којима се последњих година брине као о члановима своје најуже породице.

– Био је веома ненаметљив и скроман, тако да сам у једном тренутку помислио да је сулудо и питати га да говори пред камерама о свом животу. Ипак, била би права штета да шира јавност буде ускраћена за једну тако несвакидашњу причу“ – рекао је Станковић.

Погледајте емисију „Призренске приче“ , део о Адаму је на 3:48 минута:

 

Извор: Telegraf.rs

БОНУС ВИДЕО

Православље као лек против болести – Отац Милић Драговић

 

Loading...