ШЕШЕЉ ИЗЈАВОМ О ДЕЦИ МИГРАНАТА ЗАПАЛИО СРБИЈУ: Огласили се министри, посланици – за и против

Лидер СРС Војислав Шешељ обрушио на децу миграната, која од ове године похађају основне школе у Србији као редовни ђаци, оптуживши их да ће упропастити образовни ниво наставе.

Политичари осуђују ове изјаве називајући их расистичким.

– Из све снаге подржавам протесте родитеља школараца који протестују против укључивања деце избеглица у редовна оделења наших школа – написао је Шешељ на Твитеру и оптужио децу миграната да ће упропастити образовни ниво наставе.

– Ми Срби немамо расних предрасуда, али деца странаца не знају српски језик и њихово учешће упропастиће сваки образовни ниво наше наставе – истакао је он и наставио у започетом стилу.

– О смештају избеглица и школовању њихове деце бригу треба препустити надлежним органима Уједињених нација. Ми немамо новца ни за нашу децу – навео је вођа радикала и позвао родитеље да наставе са протестима.

Министар за рад и запошљавање Зоран Ђорђевић казао је за “Ало!” да су протести због уписа деце миграната у школе у Србији у супротности са законом и навео да су пре свега нељудски.

– Због тога желим да подсетим све, па и господина Шешеља, на права која су сваком детету које се нађе у овој земји загарантована. Подсећам на Устав, као и Закон о забрани дискриминације, а лидеру радикала, поручујем да је он, као и сваки грађанин ове земље, дужан да поштује Устав све законе наше земље. Позивам све да искажу пре свега хуман приступ према свим људима која су се због великих невоља, рата и страдања, нашла хиљадама километара далеко од својих домова. Српски народ и Србија увек су били хумани, то је део наше традиције – поручио је Ђорђевић.

Министар просвете Младен Шарчевић истакао је за “Ало!” да свако има своју памет и осећај.

– Децу волим и не могу да будем неко ко нема душе, чије год да је дете у питању. То је мој став према животу, а свако има право на свој – казао је Шарчевић.

Председник Одбора за људска права Мехо Омеровић је навео да скандал мајстор српске политичке сцене наставља са препознатљивом политиком мржње.

Loading...