ЈОШ ЈЕДАН СРБИН ТЕШКО ОБОЛЕО: И Жупљанин се бори за живот у Хагу!

Хаг наставља са малтретирањем Срба!

Још један од српских затвореника у Схевенингену води борбу за живот, јер му се здравствено стање нагло погоршало. Како сазнаје „Ало!”, Стојан Жупљанин, бивши начелник Центра службе безбедности у Бањалуци и бивши саветник председника Републике Српске за унутрашње послове, разболео се, а Хашки трибунал одбија да његовим адвокатима достави лекарске налазе и снимке.

Како сазнаје наш лист, и Стојан Жупљанин, који је пред Хашким судом оптужен за ратне злочине над муслиманима и Хрватима почињене током рата у Босни и Херцеговини, тешко је оболео, а лекарски налази нису никоме доступни, па чак ни његовим лекарима, и нико не зна о чему се ради.

Стојан спрема ручак Ратку!

Дарко Младић нам је открио да се Стојан Жупљанин и Ратко Младић добро друже у Хагу. „Ратко је добар са свима и могу вам рећи да га сви пазе. Стојан Жупљанин му тако помаже да спрема ручак, да очисте просторије и тако се испомажу“, каже син Ратка Младића.

– Стојаново здравље је угрожено, али бори се. У последње време све се лошије осећа, пожали се и лекарима у Хагу, који су га водили на прегледе, снимали на магнетној резонанци, али још ниједан налаз није добио и нико не зна шта се дешава са Жупљанином, који је очито све лошије и лошије, чак су и његови „саборци” у Хагу забринути за његово стање – каже наш извор из Хага.

Драган Крговић, Жупљанинов правни заступник пред Трибуналом у Хагу, није могао да нам каже од чега болује његов клијент.

– Знате, све је то компликовано и ја не могу да вам дам никакве ближе информације. Јер Хаг никоме не дозвољава увид у лекарске налазе и снимке и нико не зна о чему се ради. Сви смо збуњени, верујте ми – каже нам адвокат Крговић.

Да Хаг има необјашњиву праксу да крије здравствене налазе оптуженика, у интервјуу за „Ало!” потврдио нам је и Дарко Младић, син Ратка Младића.

– Ми нисмо дуго могли да видимо снимке и налазе Ратка Младића. Увек су нам давали описе његовог здравственог стања, али никад снимке. Никоме није јасно због чега и да ли они нешто крију или се једноставно снимци с тим описом не слажу. Мом оцу чак до данас није утврђена права дијагноза због његових проблема са срцем, што је за све нас потпуни шок – каже нам Младић.

Срби који су умрли у Хашким ћелијама:

– Здравко Толимир 2016.

– Душан Дуњић 2015.

– Слободан Милошевић 2006.

– Милан Бабић (обесио се) 2006.

– Милан Ковачевић 1998.

– Славко Докмановић (обесио се) 1998.

Срби који су пуштени кући да умру:

– Горан Хаџић 2016.

– Миле Мркшић 2015.

– Момир Талић 2003.

– Ђорђе Ђукић 1996.

Србин који је пуштен ради лечења, па ослобођен:

– Војислав Шешељ.

 

Извор: D. Zlojutro / alo.rs

БОНУС ВИДЕО

ОРНАС – „Истина о Хашком трибуналу“ (1)