ПРВЕ РЕАКЦИЈЕ ДРЖАВНОГ ВРХА! ДАЧИЋ: Хапшењем застрашују Србе на КиМ!

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио да је синоћна акција хапшења Срба на Косову наставак притиска на Србе који живе на КиМ.

– Морамо да имамо правне тимове да помогну у таквим ситуацијама. То је начин застрашивања и порука Србима да могу да их оптуже за све и свашта, доказ је да смо дошли до тога да се припадници Црвеног крста сматрају непрјатељима – казао је Дачић гостујући у Јутарњем програму РТС.

Како каже, Србија стално мора да подсећа на чињеницу, на свим међународним скуповима, „а то је ако кажу да су Срби извршили гениоцид изнесите податке“.

– А ти подаци су трагични, али по Србе. Слично је и са Хрватском, где је некада живело 500.000 Срба а сада их је много мање. У загребу је било 50.000…слично је и са Приштином – рекао је Дачић.

Он је рекао да се припадници међународне заједнице константно љуте када изнесе такве податке, али напомиње да се ради о чињеницама.

– Председник Вучић је био јасан – унутрашњи дијалог. Али, они мисле да одмах треба да признамо Косово. Само то од нас траже – закључио је Дачић.

Loading...