БРИТАНИЈА НА НОГАМА: Могућ нови терористички напад! На улицама стотине војника!

Британске власти данас настављају потрагу за осумњиченима за напад на воз у подземној железници у Лондону, у којем је повређено 29 особа, док је на стотине војника распоређено широм земље.

Власти су повећале ниво опасности од тероризма на „критичан“ касно синоћ, након што је бомба делимично експлодирала током јутарње гужве у саобраћају, што значи да владине оперативне снаге верују да би могао да уследи још један напад, наводи данас АП.

Војници ће се данас придружити полицајцима на јавним местима како би спречили евентуалне нападе после јучерашње експлозије у лондонском метроу.
Напад се догодио јуче ујутро у возу на лондонској метро станици „Парсонс грин“, а полиција га је прогласила терористичким актом. За сада нико није ухапшен.

Екстремистичка организација Исламска џава преузела је одговорност за тај напад, а саопштење о преузимању одговорности објавила је новинска агенција Исламске државе Амак, пренео је Ројтерс.

Британска служба безбедности идентификовала је јуче осумњиченог за умешаност у напад на воз у Лондону уз помоћ снимака са сигурносних камера, јавио је Скај Њуз, цитирајући снаге безбедности.

Loading...