ЕКСТРЕМНО ОПАСНО: Брана у Порторику пред пуцањем! (ВИДЕО)

Сан Хуан — Због оштећења на брани на језеру Гуахатака власти Порторика су покренуле евакуацију око 70.000 житеља острва који живе низводно од језера Гуахатака.

„Ово је екстремно опасна ситуација“, саопштила је Национална метеоролошка служба САД, нагласивши да се сви становници који се налазе низводно од језера морају евакуисати, јер су им животи у опасности, преноси АП.

Инспектор је пронашао пукотину на брани, за коју су званичници закључили да би могла бити почетак катастрофалног рушења бране, саопштио је метеоролог Националне метеоролошке службе САД, Ентони Рејнес.

„Нема знакова колико дуго или како ће се ово одвијати. Ово је страшна, страшна ситуација. Покушавају (власти) да мобилизују све ресурсе, али није лако. Не знамо колико ће бити потребно да брана у потпуности пукне“, рекао је Рејнес.

Портпарол владе карлос Бермудес саопштио је да званичници немају комуникацију са 40 од 78 окрука Порторика, чак ни два дана након што је ураган Марија опустошио острво.

Званичници су саопштили да је уништено 1.360 од 1.600 репетитора, а да је 85 одсто каблова за интернет и телефонију срушено. Званичници се плаше да је ситуација гора него што тренутно знају.

Puerto Rico faces long hurricane recovery

"All I have now is what I'm standing in". The island of Puerto Rico counts the cost of the devastation wrought by Hurricane Maria.

Posted by BBC News on Friday, September 22, 2017

 

Извор: Танјуг

Loading...