ПИСМО ХРВАТА ЗАПАЛИЛО ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ НА БАЛКАНУ: Нећу да се моје дете буди тамо где усташе и злочинци сањају нови Јасеновац

На питање зашто напушта родну земљу и вољени Сплит, кратко је одговорио – одлазим што даље од фашизма и опште атмосфере страха

Наутичар Марио Вујевић из Сплита одлучио је да оде из Хрватске. И док већина одлази у тишини, поздрављајући се само са својим најмилијима, он је данашњој Хрватској и њеним кормиларима, написао својеврсно опроштајно писмо. Пошто га је објавио на друштвеној мрежи, у само неколико сати дирљиво писмо је прикупило на стотине лајкова.

На питање зашто напушта родну земљу и вољени Сплит, кратко је одговорио – одлазим што даље од фашизма и опште атмосфере страха. Мариово опроштајно писмо преносимо у целости:

– Одлучио сам да ускоро одем тамо где не живе верски фанатици који с мртвацима по улицама тероришу сопствени народ. Одлучио сам да одем тамо где родољуби и ратници не уцењују свој народ и државу 22 године после рата, тражећи нове привилегије.

Желим да живим у грађанској држави у којој ће декларисани фашисти за промовисање истог бити у затворима. Желим да живим у држави у којој вера и веронаука постоје само у црквама где им је и место. Вери кажем једно велико не на улицама, у школама и јавним установама.

Не желим да гледам шовинистичке силеџије који траже Србе и Хрвате антифашисте само да им науде. Хрватски човек ће се пробудити тек кад рука фашизма закуца на његова врата. Али, онда је већ касно.

Loading...