ТРАМП У СРБИЈИ — ШИПТАРИ У ПАНИЦИ! Вест о доласку председника САД ИЗАЗВАЛА ХАОС У ПРИШТИНИ!

Хашим Тачи и Беџет Пацоли у САД покренули лобистичку офанзиву не би ли спречили долазак америчког лидера у Београд. Долазак Трампа у Србију био би велики ударац за лажну државу Косово.

Најављена посета америчког председника Доналда Трампа Србији изазвала је невиђену панику међу Албанцима.

Откако је Трамп прихватио позив председника Александра Вучића да посети нашу земљу, косовски Албанци и њихови ментори на све начине покушавају то да осујете, уплашени да би њихови најближи савезници могли да им окрену леђа и подрже Србију у вези са статусом Косова и Метохије!

Много их жуља

Како сведоче Информерови дипломатски извори, одмах након потврде Трамповог скорог доласка у Србију, председник лажне државе Косово Хашим Тачи и шеф дипломатије и најбогатији шиптарски тајкун Беџет Пацоли растрчали су се по маргинама Генералне скупштине УН у покушају да преокрену ситуацију.

– Када су Тачи и Пацоли чули да је Трамп стегао руку Вучићу и дао му реч да ће посетити Србију, одмах су кренули у контраофанзиву. Преко својих лобистичких канала у вашингтонској администрацији кренули су да пласирају приче о лошим односима Србије и САД и подсећају на сва отворена питања у односима наше две земље, попут случаја браће Битићи (видите оквир). Највише их, наравно, жуља питање Косова, чланства у Унеску и Интерполу. У паници су да би Трамп могао да им поквари рачуне – наводи наш извор.

Велике шиптарске фрустрације
Американци су највећи савезници Шиптара, они су им и направили државу. Долазак Трампа у Србију зато би сигурно изазвао њихове фрустрације
Божидар Делић, пензионисани генерал.

Ова наша сазнања потврђује и чињеница да је Хашим Тачи брже-боље позвао Трампа у посету Приштини и похвалио се како је с њим имао „врло пријатељски и топао разговор“.

– Председник Трамп, као и сви претходни лидери САД, има јасну визију за Косово и веома нам је значајна његова подршка – поручио је Тачи из Њујорка, очигледно узнемирен тиме што је лидер САД био одушевљен када је чуо колико је у Србији цењен.

Упитан да прокоментарише страх, али и бес који долази од стране Албанаца, аналитичар Александар Павић потврђује да би приштинским сепаратистима сигурно тешко пало ако би Трамп дошао у Београд, а заобишао Приштину.

– Посета Трампа Београду била би позитивна ако не би угрозила територијални интегритет Србије. Наше руководство требало би да председнику САД, као декларисаном борцу против тероризма, укаже да су неприхватљиви покушаји његових претходника да отцепе део Србије – објашњава Павић.

Loading...