ДАЧИЋ ЖЕСТОКО ОДБРУСИО ЕУ: Доста ми је приче да смо дивљачко племе, питање је да ли ће ЕУ опстати

Министар спољних послова Ивица Дачић упитан је данас да прокоментарише став председника Француске Емануела Макрона и председника ЕK Жан-Kлод Јункера, да ЕУ до 2025. године треба да прими нове чланице са западног Балкана, рекавши да је боље питање да ли ће ЕУ опстати до 2025. године.

– Оваква ЕУ не може да опстане. Доста ми је те приче да је Западни Балкан као дивљачко племе које неко треба да прими у ЕУ, ја не кажем да смо идеални, али треба себе више да ценимо – рекао је Дачић.

Он је навео да је улазак у ЕУ политичко питање.

– Мислим да ми њима требамо, јер боље да смо ту него да имају сукобе на Балкану – истакао је Дачић.

Додаје, да је лицитирање године уласка у ЕУ бесмислено, јер су то сви обећавали, а још се није десило.

– Ми немамо разлога да обећавамо, само радимо на испуњењу критеријума који су постављени, али наравно не по цену интереса Србије – рекао је Дачић и додао да је боље да европски лидери размишљају о свом односу са ЕУ, а не о Србији.

Нема ништа од чланства лажне државе Kосово у Унеско

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је данас да „нема ништа“ од чланства лажне државе Kосово у Унеско.

– Нема ништа од тога, истичу рокови или ће се пријавити за чланство или неће. Хтели су, готово да су се пријавили, па су поразмислили, за сада нису поднели. Ми чекамо. Kад год хоће да се пријаве морају да знају да ће да изгубе. Не може се све парама и силом решити – рекао је Дачић одговарајући на питања новинара након отварања изложбе којом се обелажава 70 година сарадње Србије и Уницефа.

Он је уверен да у гласању „нема шансе да победе“.

– Одустали су од Интерпола, јер нису имали већину. Нама није циљ да се прегањамо по међународним организацијама, ми треба да водимо дијалог и једнострани потези нису прихватљиви – закључио је Дачић.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО

ДАЧИЋ: Нема ништа од чланства „Косова“ у Унеско

Loading...