ШОКАНТАН ОБРТ У ИСТРАЗИ МАСАКРА У ЛАС ВЕГАСУ: Откривено зашто је нападач разбио два прозора у хотелској соби!

Како одмиче истрага могућих мотива Стивена Педока, 64-годишњег пензионисаног рачуновође који је пуцајући с 32. спрата хотела „Мандалеј Беј“ у Лас Вегасу протеклог викенда убио најмање 58, а повредио око 500 људи, тако цуре све ужаснији детаљи о нападачу и његовим стварним намерама.

Према најновијим информацијама локалног дневног листа Лас Вегас ривју џурнал, Педок током десетак минута колико је трајао његов крвави пир, кишу метака није усмеравао само према 22.000 посетилаца музичког фестивала на шта је гледао из луксузног хотелског апартмана. Рафалну је паљбу у једном тренутку усмерио и у потпуно другом смеру, на дупло удаљенију локацију.

Пуцао у керозин

Извори на које се позива лист наводе да је пуцао на огромне канистере с керозином, који се налазе више од 600 метара од хотела, у непосредној близини хангара у којима се налазе приватни авиони. На оргомним танковима видљиви су трагови метака, један од њих је пробио оплату, но пуким случајем избегнута је експлозија неслућених размера након које би се број погинулих можда мерио у стотинама, ако не и у хиљадама.

Радници су протеклих дана санирали оштећења на танковима, а на терен су изашли и агенти ФБИ-а, који званично не желе ни да потврде ни да демантују наводе поверљивих извора на које се лист из Лас Вегаса позива.

Поменути извори додају да се верује да је Падок знао у шта циља и да је због тога разбио два прозора у апартману: кроз један је имао директан поглед на људе на фестивалу, а кроз други на тенкере керозина.

Ипак, стручњак за авијацију Мајк Бојд упозорава да керозин није лако запаљив, те да је срећа у целој трагедији што је управо керозин био у танковима, а не неки други нафтни дериват.

Масакр у режији Падока најсмртоноснији је покољ изазван ватреним оружјем у историји САД. Шериф Џозеф Ломбардо у среду је открио да је нападач, уз десетине комада оружја које је имао у апартману и на још две локације, у свом аутомобилу код хотела имао и 22 килограма експлозива, преноси Јутарњи лист.

„Пажљиво се спремао и имао је помоћ“

„Он се врло пажљиво припремао за најгори напад у америчкој историји“, рекао је Ломбардо додајући да је Падок живео „тајни живот“.

Loading...