БИВШИ САВЕТНИК ПЕНТАГОНА РАЗОКРИО МРАЧНЕ ТАЈНЕ АМЕРИКЕ: ЦИА је извела политичка убиства Палмеа, Баршела и Колбија

АУТОРИ књиге о специјалнм операцијама CIA –новинар Патрик Бааб и бивши саветник Пентагона Роберт Харкави – открили су истину о целом низу политичких убистава у Европи крајем прошлог века.

Њихова књига појавила се под насловом „У паучини специјалних служби. Због чега су убијени Улоф Палме, Уве Баршел и Вилијам Колби?”, а заснована је на реалним непознатим догађајима и чињеницама повезаним са тим политичким убиствима.

Аутори тврде да су имали доступ „тајним документима седам тајних служби” и да су разговарали са њиховим бившим агентима и токсиколозима.

А наводе да су убијени шведски премијер (Палме), ликвидирани премијер немачке покрајине Шлезвиг-Холштајн (Баршел) и бивши директор CIA (Колби) били међусобно повезани.

„Сва тројица су – наглашаава Бааб – била упућена у међународну трговину оружјем у оквирима скандала `Иран-контрас`, а ракође – на овај или онај начин – и са тајном армијом НАТО под именом Stay Behind”.

Палме је устрељен у фебруару 1986. у једној од стокхолмских улица, а аутори књиге наводе да је био упознат са саветовањем у штабу који је руководио операцијом Stay Behind.

У књизи се тврди да су његову ликвидацију испланирали CIA и MI6 уз учешће Stay Behind. За убиство је био ангажован бивши тајни агент из Ирана који је претходно прошао обуку CIA.

Разлог за ликвидају је било Палмеово настојање да се приближи СССР јер је желео Европу без нуклеарног оружја.

Баршел је убијен у новембру 1987 у једном хотелу у Женеви. Истрага је брзо прекинута, а објавила је да се радило о – самоубиству.

Баршел је уз знање немачких служби сарађивао са CIA.

Loading...