ДОДИК ЈАСНО ДАО ДО ЗНАЊА: Република Српска је држава и то ће увек бити

Република Српска је држава и то ће бити, изјавио је председник Републике Српске Милорад Додик и истакао да он од те борбе неће одустати, без обзира на то шта мисле у Амбасади САД у БиХ.

Додик је у Мркоњић Граду, на обележавању 22 године од страдања Срба у Западној Крајини, поновио да БиХ није држава пошто Савет министара није Влада већ помоћи орган Председништва БиХ.

Према његовим речима, „кључна власт је у ентитетима и морамо вратити изгубљене надлежности, чиме ћемо се одужити и страдалима овде у Западној Крајини“.

Он је навео да злочин хрватско-муслиманских снага у Западној Крајини говори да су Србе побили и поклали они који су до јуче са њима живели.

„За те злочине нико није одговарао, иако ми наивно верујемо да хоће. Каква је данас ситуација, изгледа да нико никад неће одговарати, јер је правосуђе нелегално пренесено на ниво БиХ“, рекао је Додик.

Срби су, казао је, наивно веровали да ће они који су се борили за Алију Изетбеговића праведно судити ратном команданту такозване Армије БиХ у Сребреници Насеру Орићу, ког је Суд БиХ јуче ослободио свих оптужби.

„Никада неће муслиман пресудити муслиману због Србина. Морамо активно да радимо на томе да се прекине негативна пракса правосуђа БиХ. О томе се не сме ћутати“, поручио је Додик, пренела је РТРС.

Он је рекао да је сада тренутак да се делује или ће Суд и Тужилаштво БиХ опет пресудити да су Срби оправдано убијани и етнички чишћени, као што нема оптужница за злочине у Западној Крајини.

БиХ је, казао је, пропала земља која живи на штету Срба и због тога је потребно да нестане.

Loading...