АМЕРИЧКИ МОРНАРИ: Наша крстарица је затвор немоћан против Пјонгјанга

Морнари са крстарице „Шајло“ Седме флоте америчке морнарице која је одговорна за западни део Тихог океана и источни део Индијског океана, пожалили су се на лоше услове службе и ниску борбену способност брода, објавио је лист „Нејви тајмс“.

Војници су изјавили да је команда неспособна, а однос команданата окрутан. Они су такође признали да размишљају о самоубиству. „Нешто страшно ће се догодити, само је питање времена“, рекао је један од морнара.

Други морнар рекао је да се моли „да не дође до обарања ракете Северне Кореје“. „Иначе ће сви ће видети нашу неефикасност“, додао је он. Он је крстарицу назвао „пловећим затвором“.

Осим тога, посада је говорила о прекомерном раду, недовољним тренинзима и дугом чекању на поправку брода. Истовремено, морнари су истакли да се често плаше да се жале, страхујући од казне команданата.

„То је трка. Такмичимо се са нашим бродом ко ће се пре сломити“, рекао је један од њих.

Седма флота америчке морнарице једна је од кључних компоненти противракетне одбране, која је одговорна за заштиту од ракета Северне Кореје, Кине и Русије. Летос су се разарачи ове флоте, „Џон Мекејн“ и „Фицџералд“ сударали са трговачким бродовима, када је погинуло 17 морнара.

 

Извор:  rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО

Руски брод „Петар Велики“

Loading...