ВУЧИЋ: Кинези да буду узор свима осталима

Председник Србије Александар Вучић, у интервјуу кинеског новинској агенцији Синхуа, говорио је похвално о социјализму са кинеским карактеристикама.

Говорећи о предстојећем конгресу кинеских комуниста, Вучић је изјавио да је Комунистичка партија Кине успела да створи импресиван модел за успех који одговара кинеској стварности. Од 18. конгреса КП Кине 2012. године досад „специфичан модел који је Кина креирала дао је много изванредних резултата“, рекао је он за агенцију Синхуа.

„Социјализам са кинеским особеностима значи нешто веома важно — да Кина чува своју независност, своју спољну политику и суверену државу“, рекао је Вучић указавши на то да Кина увек доноси одлуке независно и у складу са међународним правом.

У међувремену, иновације, реформе и модерност постале су кључне речи за напредак и просперитет Кине, а КП Кине је водила земљу кроз успешно спровођење многих тешких реформи у различитим областима и различитим сферама друштва, додао је Вучић.

Разлог за кинеска достигнућа и поверење, према Вучићевим речима, лежи у строгом самоуправљању КП Кине, посвећености реформама и одрживом развоју, промоцији кинеске културе и доприносу свету, преноси Синхуа.

Вучић је указао и на то да је борба против корупције предуслов за развој, и да је од суштинског значаја за руковођење партијом од око 89 милиона чланова.

Loading...