РУСКИ ВОЈНИК ОПРЕМЉЕН КО ЏЕЈМС БОНД: Добијају сатове отпорне на нуклеарну експлозију! (ФОТО)

Сат који може без престанка да ради и током утицаја средстава електронског ратовања и електромагнетних импулса који настају после нуклеарне експлозије, биц́е део руске војне опреме „Ратник“

Сат који је опремљен механизмом за самонавијање, брзо и тачно одређује време у сложеним климатским условима (од —40 степени до + 50 степени Целизијуса) и тешким условима рада. Сат има модификацију са којом можете да пливате у води. Укупна тежина сата на наруквици не прелази 100 грама. Радни век сата је најмање 10 година.

Сатови, које смо укључили у опрему ’Ратник‘, задржавају своје особине и након утицаја сунчевог зрачења и електромагнетних импулса, на пример, приликом нуклеарне експлозије.

Ако војник буде изложен електромагнетном удару атомске бомбе, сат ц́е наставити да ради“, наводи Олег Фаустов, главни конструктор за систем за одржавање војне опреме Централног научног института за прецизно машинство.

Очень нужная штука – часы смогут выдержать взрыв ядрёной бомбы. Кстати, в базовой комплектации они не являются "амфибией" (приятный сюрприз)

Posted by Дмитрий Орехов on Thursday, October 12, 2017

Раније је генерални директор Института Дмитриј Семизоров рекао новинарима да је војна опрема „Ратник“ успешно прошла борбену експлоатацију у Сирији, током које се није покварио ниједан његов заштитни елемент.

Серијска испорука опреме „војника будуц́ности“ друге генерације „Ратник“ руским оружаним снагама почела је 2017. године. Њен комплет комбинује савремено ручно оружје, ефикасне комплете за заштиту, извиђачку и комуникациону опрему — око 10 различитих подсистема.

Он је предвиђен за рад у различитим климатским условима у било које доба дана. Тренутно су у току научно-истраживачки радови на борбеној опреми трец́е генерације („Ратник 3“). У њу ц́е бити укључен и шлем са интегрисаним системом контроле, борбени егзоскелет, противминска обуц́а и други елементи.

 

Извор: Kurir.rs / rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО

НОВИ ЛАЗАНСКИ ШОКИРАО РЕГИОН – Ердоганов долазак подразумева Србе за вазале и стварање новог…

https://www.youtube.com/watch?v=n5M-rdVGlXQ

Loading...