ТРАМПОВИ ГАФОВИ У ЗЕМЉИ ИЗЛАЗЕЋЕГ СУНЦА: Замало побио Абеове кои шаране, а није поштедео ни јапанског цара! (ФОТО/ВИДЕО)

Амерички председник Доналд Трамп је на почетку азијске турнеје, а друштвене мреже и коментатори његових потеза већ имају шта да кажу о његовом сналажењу.

За сада му замерају три ствари, али како је кренуло, до краја посете овој земљи могло би их бити још.

Наиме, при доласку у резиденцију цара Акихита и његове супруге царице Мичико, амерички председник је опет ‘заборавио’ на супругу Меланију у аутомобилу. Он је изашао из службеног возила и одмах се упутио до цара и царице, не чекајући прву даму која му се накнадно придружила.

Друга ствар која је јавности запела за око био је Трампов поздрав с јапанским царем. Иако се према јапанској култури поштовање исказује наклоном, Трамп је само стиснуо руку цару и царици.

Његови претходници знали критиковани су због наклона цару, јер део америчке јавности, онај који није упознат са тамошњом културом, сматра да тако испадају инфериорни.

У међувремену се појавила и фотографија Трампа како баца гомилу хране за рибе у рибњак кои шарана током посете палати јапанског премијера Шинза Абеа.

Ипак, увидом у снимак протокола, јасно је да је Трамп само следио оно што је направио Абе. али, критичари су и ту нашли замерку па се питају – чему такав израз лица, председниче?

 

Извор: Kurir.rs / Net.hr

Loading...