АМЕРИЧКИ СЕНАТОР: Постижемо УСПЕХ НА БАЛКАНУ, али изазови тек предстоје

На Балкану је постигнут велики напредак, али има још изазова у виду корупције због чега је ЕУ одрживи пут у будућност, рекао је демократски сенатор Крис Марфи.

„На Балкану је постигнут огроман напредак и то је прича која би требало да се настави, међутим и даље има изазова. То је борба против корупције у региону због које би требало јасно да ставимо до знања да је Европска унија и даље одрживи пут у будућхност зато што је интеграција једна од ствари која подстиче реформе када је реч о корупцији“, рекао је Марфи, преноси „Глас Америке“.

Он је, на Трансатлантском економском форуму, оценио и да у региону видно расте руски утицај.

„Руски утицај у региону расте на веома опипљив начин. Улажу више новца него икада у невладине организације, покушавају да купе медије да би у региону причали своју причу“, навео је он.

Марфи каже да су САД „коначно у Стејт департменту покренуле операције за супротстављање пропаганди“, али истакао да и даље заостају, нарочито на Балкану.

„Значи и даље има проблема. Међутим, да би искористили добре вести, а супротставили се лошим, САД морају да помогну региону на начин на који, бојим се, још не радимо“, закључио је Марфи.

Сенатор је поручио да је без константне америчке подршке тешко наставити позитивне трендове на Балкану, али да је и тешко за ту земљу да се супротстави изазовима у том региону ако су буџетски резови у Стејт департменту 30 одсто, објављено је на сајту „Глас Америке“.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО

БАЛКАН СЕ ТРЕСЕ!!! ДОДИК: АКО БАКИР ПРИЗНА КОСОВО, НАРЕДИЋУ ВОЈНИ УДАР НА БиХ ФЕДЕРАЦИЈУ

https://www.youtube.com/watch?v=ScP8ognWoJo

Loading...