БИВШИ АМБАСАДОР САД У БЕОГРАДУ: Бакирова изјава је опасна провокација – међународна заједница мора да реагује!

Бивши амбасадор САД у Београду Вилијам Монтгомери је изјавио за РТС да је изјава бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да се нада да ће БиХ признати Косово опасна провокација и да се нада да ће међународна заједница снажно реаговати и осудити ту изјаву.

– Постоји историја нестабилности, а то обухвата БиХ, Косово и Македнију, а Србија је већ неколико година фактор стабиности у региону и то је веома важно, али не може Србија сама да начини овај реигон стабилним када се дугорочно гледа. Потребна је помоћ суседа у региону и међународне заједнице, а не видим вољу, жељу и енергију међународне заједнице да предузме кораке да ове поменуте земље учини стабилнијим – рекао је Монтгомери гостујући на РТС.

Монтгомери истиче да је изјава Изетбеговића још један пример нечег што је провокативно и опасно, с обзиром да сви знамо да у БиХ свака већа одлука мора да буде одобрена од три народа.

– Његова изјава је свакако једнострана и такве изјаве воде само већој нестабилности у региону. Надам се да ће међународна заједница снажно реаговати на његову изјаву и на провокацију коју је она изазвала пошто су у прошлости реаговали и на изјаве Милорада Додика, које су биле по њиховом мишљену биле провокативне – навео је Монтгомери.

 

Извор: RTS / Informer.rs

БОНУС ВИДЕО

ГЕНЕРАЛ ВС КОНАЧНО ПРОГОВОРИО: Американци су нам рекли да Харадинај неће бити осуђен, али…

https://www.youtube.com/watch?v=FVtUSxIX6lc

Loading...