ПОПОВИЋ ОСУДИО ИЗЕТБЕГОВИЋЕВУ ИЗЈАВУ: Не могу се отети утиску да је Бакир само делић плана да сломе суверену политику Србије

Он је указао да Србија, зарад мира у региону, води политику сарадње и међусобног поштовања и уважавања свих балканских држава и народа.

Ненад Поповић, председник Српске народне партије, данас је најоштрије осудио изјаву члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да се нада да ће Сарајево признати независност Косова.

– Србија поштује територијални интегритет свих држава сагласно одлукама УН, па тако и нашег суседа БиХ. Као гарант Дејтонског споразума, ми прихватамо границе и унутрашње уређење БиХ, иако су Република Српска и српски народ у тој држави изложени сталним притисцима и претњама које иду чак и до физичког нестанка – се у саопштењу Поповића

Он је указао да Србија, зарад мира у региону, води политику сарадње и међусобног поштовања и уважавања свих балканских држава и народа.

После овакве непријатељске изјаве Бакира Изетбеговића, поставља се питање у чијем интересу он даје такве изјаве и ко то жели нове кризе и заоштравање односа – очито оним западним државама које не скривају своју намеру да додатно врше притисак на Србију и да је уцењују по питању Косова, оценио је Поповић.

– Не могу се отети утиску да је Бакир Изетбеговић само делић плана да сломе независну и суверену политику Србије. Сада се још једном потврђује оправданост свих иницијатива које имају за циљ да заштитите наш народ у региону, а посебно доношење Декларације о заштити српске нације коју су иницирали председници Србије и Републике Српске, Александар Вучић и Милорад Додик – пише у саопштењу.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug

БОНУС ВИДЕО

Ненад Поповић: Хитно референдум о ЕУ

Loading...