ЧАК 11.000 УКРАЈИНСКИХ ОФИЦИРА, ВОЈНИКА И БЕЗБЕДЊАКА ПРЕШЛО НА СТРАНУ РУСИЈЕ: Избор Порошенко или Путин, завршио лоше по Кијев!

Украјина је признала да са губитком Крима није изгубила само „злата вредну“ територију. Њен војни признао је да је до кримског референдума о присаједињењу полуострва Русији на њему имао 13.468 војника и официра, а да само 3.991 од њих није изабрао да настави да служи у Оружаним снагама РФ и да узме руско држављанство.

То значи да се у „остатак Украјине“ вратио тек сваки трећи!

Међу поменутих 3.991, официра је 1.649, а војника и подофицира 2.342. Једнако неутешни за кијевску постмајданску владајућу врхушку су и подаци о (не)верности Украјини припадника њене државне безбедности који су до „великог тумбања“ из 2014-те служили на Криму.

Украјинска Служба безбедности имала је почетком 2014. а полуострву 1.619 сарадника, а на располагање Кијева се ставило само 217! Од тога само 210 официра. Дакле: ни сваки седми!

Кад се све одузме и сабере, испоставља се да је на страну Русије прешло 10.879 украјинских војника и официра и сарадника њене државне безбедности.

Наравно, кијевски пучисти из 2014-те не престају да говоре да је Русија окупирала Крим.
Тврде да се полиција Крима понела „сто посто издајнички“ (колективно се ставила у службу Русије).

 

Извор: Fakti.org

БОНУС ВИДЕО

Драган Ђилас уништава глупу напредну радикалку

Loading...