РУСИ ПРОИЗВЕЛИ ШТО АМЕРИКАНЦИ САЊАЈУ: Сви системи САД су старо гвожђе . . . (ВИДЕО)

Пре десет година је Москва била незаштићена од новог америчких антисателитског и антиракетног система ТХААД, који су њихови ратоборни “партнери“ грозничаво развијали током тих година.

Током недавних тестова америчког САМ-а, који су успешно одрађени на Аљасци у јулу ове године, САД су пресрели балистичку ракету средњег домета. Нови НАТО-ов комплекс за ваздушну одбрану је успешно допунио НОРАД штит који покрива северноамерички континент од било које спољне претње из свемира или стратосфере.

Према мишљењу руских дипломата и војске, стављање новог елемента ракете одбране у рад представља непријатељски чин од стране САД-а, јер ново оружје крши статус кво или “паритет бруталне силе“, како кажу стручњаци.

Нажалост, одлични руски авиони за пресретање и светски познати системи за ваздушну одбрану “Тријумф” нису у стању да неутралишу ракетну претњу. Откривање и уништавање авиона је другачије. Што се тиче антиракетног оружја, Русија је заостала у овој области током 1990-их и почетком 2000-их година, док је говорила о демократији и братимљењу са Американцима.

Главни руски произвођач ракетног оружја, “Алмаз-Антеи Аир Дефенце Цонцерн”, је 2002-ге обавестио научну и војну заједницу о покретању радова на фундаментално новом производу у области САМ-а, такозваном “С-500 Прометеј” систему ракетне одбране.

2006. је “Алмаз-Антеy” званично проглашен водећим произвођачем пете генерације система ваздушне одбране.

2009. године су научници пријавили комплетирање пројектне документације за “Прометеја” и прелазак на практичне тестове. Коначно, 2010. је руска влада званично потврдила техничку могућност креирања пете генерације противавионских ракетних система.

Овај мобилни комплекс за ваздушну одбрану је универзални систем способан да обори било коју мету, укључујћи и сателите са ниским летењем и хиперсоничне ракете будућности.

Loading...