СКАНДАЛ ХРВАТСКЕ ПРЕДСЕДНИЦЕ: „Колинда у Вуковар дошла у УСТАШКИМ ЧИЗМАМА“ (ФОТО)

У Хрватској се данас обележава 26. годишњица страдања Вуковара у такозваном „Домовинском рату“, и Дан сећања на жртве Вуковара 1991. године. Међу бројним окупљеним нашао се државни врх Хрватске, а посебну пажњу привукла је председница Колинда Грабар-Китаровић, која је дошла у „зенгама“, чизмама усташа.

На опаску новинара како је у Вуковар дошла обучена у вуковарске жуте Боровске чизме, такозване „зенге“ које су 1991. носили хрватски бранитељи Вуковара, Колинда је рекла да тиме „жели да поручи како су Вуковару потребна радна места и за бољу будућност“.

Грабар-Китаровић изјавила је коментаришући односе Хрватске и Србије да је потребан разговор у циљу решавања отворених питања између две државе, посебно питања несталих особа, које је потребно што пре решити.

Она је, говорећи о изградњи међудржавних односа Хрватске и Србије казала да су већ учињени неки кораци, преноси Хина.

– Већ су учињени неки кораци, и већ сам неколико пута казала како ће пуно воде протећи Дунавом пре него Хрватска и Србија могу говорити да су пријатељске државе, али то не значи да не можемо разговарати – рекла је Грабар Китаровић на обележавању Дана сећања у Вуковару.

Loading...