ТАЈНО ПРОРОЧАНСТВО ПАТРИЈАРХА ПАВЛА: Велики ратови, судбина Космета … ево шта ће се десити

Велики број свештеника и монаха је имао прилику да разговара са покојним патријархом Павлом. По природи је био тих и повучен, па је зато узак круг оних којима је поверавао информације о будућим догађајима.

Документе који сведоче о будућности чува на Косову, монах Јован Синђелић. Ти списи се из безбедоносних разлога премештају сваког месеца. Тренутно су лоцирани у манастиру Пећка патријаршија, а увид у њих има само пар људи које је сам патријарх одабрао.

Један део списа упозорава на завршне дане Србије и Европе, по сведочењу монаха Јована.

– Последњи дани ће посебно бити кризни за Српску православну цркву, јер ће изгубити поштовање од верника. Модеран стил живота повући ће све традиционалне вредности, а атеизам ће узети маха.

Досељавање исламиста на територију Европе се поклапа са предвиђањима патријарха. Уследиће верски ратови који ће бити кобни по православце и католике, предвидео је патријарх.

Занимљиво је да патријарх Павле није желео да венчава ни сахрањује ни највише државне званичнике. Исто се понашао и патријарх Герман који је одбијао да венчава чак и највише црквене званичнике, као и пријатеље.

Патријарх Павле и патријарх Герман сматрали су да венчање које чинодејствује највиши званичник цркве треба да буде привилегија само чланова краљевских и царских породица.

Није користио телевизор, ни радио, нити је читао новине, знајући да су “прилике такве да ће оно што је од важности доћи и до њега”. Умео је све сам да поправи, било да су то ципеле, наочаре, ролетне. Сам је кувао, шио и ниједан физички посао му није био ни стран ни тежак.

Када је тек постављен на трон патријарха и када се преселио са Косова у зграду Патријаршије у Београду, још дуго су га затицали како рано ујутро пере степениште. Иако су му говорили да “има ко то ради у Патријаршији”, он је узвраћао да је навикао и да му није тешко.

Често би из Патријаршије одлазио да се и не јави, како би без пратње обавио све што је требало.

Када је са епископима возом путовао за Аустрију на један од екуменских сусрета, баш у њиховом вагону није било грејања. По изласку из воза, све владике су се жалиле на хладноћу и како су се смрзли, а патријарх им је, алудирајући на вишак килограма и њихово сало рекао: “А мени није имало шта да се смрзне.”

Патријарх је такође наводно упозорио да ће у последњим данима Српска православна црква бити у великој кризи, јер ће изгубити поштовање и утицај на људе, што ће довести до тоталног ширења атеизма и модерног стила живота.

Патријарх је упозорио и на то да ће у Европи бити удар на хришћане, што укључује и католике. Монах Јован напомиње да насељавање исламиста у Европи представља почетак тог верског рата.

Павле је такође напоменуо више пута у документу да ће Косово бити враћено Србији јер га из неког разлога Албанци више једноставно неће хтети, а према речима монаха Јована, то је већ почело да се дешава масовним одласком Албанаца с Косова.

На крају се додаје и да ће Русија и Србија направити коначну поделу на Балкану у виду територија након коначног сукоба у којима ћемо ми заврштити на страни победника.

Loading...