ВУЧИЋ НАЈАВИО ВЕЛИКА ХАПШЕЊА: Оштром сабљом и метлом почистићемо све који су новац стекли корупцијом

Редовни београдски избори биће одржани у марту, док ће парламентарни бити заказани кад за њих буде време, одлучио је јуче Главни одбор СНС на предлог председника партије Александра Вучића. Како сазнајемо у врху СНС, сви у партији били су за спајање гласања, али су одустали кад су чули став председника Вучића, који је био против.

Иначе, током говора уочи Главног одбора странке, Вучић је функционере затекао изјавом да ће до краја године спровести велику акцију хапшења због криминала и корупције.– Задовољан сам борбом против организованог криминала, али оно где морамо да урадимо више јесте да оштром сабљом и метлом почистимо све оне који су мислили да новац стичу корупцијом. Многи ће пре краја године бити изненађени жестином акције државе Србије у тој области – најавио је лидер СНС.

Државни разлози

Вучић је уочи гласања на ГО, где је 500 чланова гласало против одржавања и ванредних парламентарних избора заједно са београдским, рекао и да његов предлог да се не спајају београдски с ванредним парламентарним изборима вероватно није у најбољем интересу странке, али да је уверен да је у најбољем интересу Србије.

– Мој предлог је да се Председништву да могућност да евентуално одлучи другачије, али да у марту имамо само редовне београдске изборе, а да ћемо на парламентарне изборе ићи кад за њих дође ред – рекао је Вучић објаснивши да су на седници Председништва, одржаној непосредно пред почетак ГО, „имали расправу без договора“.

– Идеја да идемо на парламентарне изборе подстакнута је страначким, а мање државним разлозима. Ако бисмо у марту имали спојене београдске и парламентарне изборе, онда бисмо 2022. имали све изборе заједно и четири године мира за рад. То је добар период да обавимо важне послове, јер нисмо спавали на ловорикама и трпали у своје џепове, а кад већ хоћемо да идемо на изборе, а градске смо већ изгубили, како кажу, онда је Небојша (Стефановић) рекао да идемо истовремено и на парламентарне, које ћемо да добијемо – навео је Вучић и додао да тиме не би био прекинут континуитет власти у држави, што је је важно да би се Србија ефикасније одупрла притисцима и сталним замеркама да седи на две столице и како не може да буде неутрална.

Аргумената против заједничких избора, како је истакао, у странци готово да нема.

– Али из угла државе постоји један. Бринем се јер нећемо моћи да разговарамо о Косову и реформама. И још нешто, ако идемо на парламентарне изборе, има ли смисла да оставимо истог премијера Ану Брнабић или председницу Скупштине Мају Гојковић? – запитао је Вучић и оценио да и једна и друга изванредно раде свој посао.

Loading...