ОТКРИВЕНО: Зла новинарка ЦНН-а била заљубљена у Младића, када је генерал одбио почела је да пљује по Србима

Кристијан Аманпур, новинарка ЦНН која се прославила по злу током ратова у бившој Југославији објављујући најгоре лажи о Србима, наводно је била лудо заљубљена у Ратка Младића

 

Американка која је рођена 1958. године, у време сукоба у БиХ имала је 35 година. Она је, како кажу припадници српских снага, једно време дословно у стопу пратила Младића, описујући га чак и у својим извештајима као „снажног, маркантног, импресивне грађе“. Генерал, међутим, није желео да има ништа с њом пошто је био познат као патријархалан човек, привржен породици и супрузи Боси.

Његово одбијање Аманпурова је тешко поднела и никад му то није опростила. По свему судећи, од тог тренутка је и окренула плочу и почела да пише најстрашније гадости о Србима.

У истом тону наставила је и ових дана. Након јучерашње пресуде Младићу, објавила је видео снимак свог сусрета с њим 1993. године, када му је поставила питање о могућности да буде оптужен за ратне злочине.

– Ви сте снажан човек, па можете да поднесете ово тешко питање – казала је Аманпурова.

Она је навела да јој је Младић рекао да „нема веће части од одбране свог народа“ и да му „једино народ може судити“.

Коментаришући за ЦНН пресуду Младићу, Аманпурова је изјавила да је он остао кукавица до последњег тренутка јер није остао у судници да чује пресуду.

Она је додала да је доживотна казна изречена Младићу „најмање што би жртве овог рата требало да добију“.

– Ово је правда за жртве, није освета, жртве широм Босне тражиле су свој дан на суду. Убијено је 7.000 њихових дечака, браће и очева у Сребреници и 10.000 широм Босне – рекла је за ЦНН.

Према њеним речима, кривица Младића се никада није доводила у питање.

– Била сам тамо, била сам током свега, никада нећу заборавити 1995. годину, када су Младић и његови мислили да је паметно да припаднике УН узму као таоце и искористе их за погађање и преговоре. Познајем их све. Познајем Ратка Младића, Радована Караџића, познавала сам и Слободана Милошевића – навела је она.

 

Извор: Српски телеграф

 

Loading...