РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ НАСЕР ОРИЋ БЕЗ ПРОБЛЕМА ДОЛАЗИ У СРБИЈУ: Илегално прелази границу и нико га не хапси иако је на потерници

Командант Армије БиХ шета се нашом државом иако би морао да буде ухапшен по потерници због злочина из деведесетих. Има лажна документа са српским именом

 

Иако се налази на међународној потерници Србије због зверских злочина над Србима, ратни командант Армије БиХ Насер Орић слободно се шета нашом државом и овде редовно долази у лов, ексклузивно открива Курир!

Како сазнајемо, Орић има личне исправе са српским именом и презименом и без проблема улази у Србију. Он би, иначе, по правилу морао да буде ухапшен чим крочи на гранични прелаз.

– Орић је недавно у Сарајеву неправоснажно ослобођен за убиство три српска заробљеника из сребреничких села, али Србија након тога није укинула потерницу за њим, па га тако и даље терети за неколико великих злочина. Међутим, то њега не спречава да уђе у Србију, последњи пут је овде био пре десетак дана, и то због лова… Обожава да лови дивљач по Србији, најчешће у Војводини, али иде и по планинама централне Србије – прича извор Курира.

Наш саговорник додаје да Орић уопште није у страху да би могао да буде ухапшен по потерници коју је Србија за њим расписала због злочина над заробљеним Србима које су снаге под његовом командом починиле у нападу на више од 50 села у општинама Братунац и Сребреница од 1992. до 1995.

– То Орића уопште не дотиче, он се слободно шета Србијом од севера до југа… Има овде „своје“ људе, код којих редовно одседа, а границу прелази без икаквог проблема зато што има документа са српским именом и презименом. Он се овим буквално смеје у лице Србији, све је насамарио… Ето, Ратко Младић је ових дана осуђен на доживотну робију због злочина над муслиманима, а Насер Орић, који је починио онако зверске злочине над Србима, слободно се шета Србијом уместо да и он одговара за недела – наводи наш извор.

Иначе, недавно је и доскорашњи тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић казао да је имао сазнања да Орић несметано улази у Србију, али да су увек касно за то сазнавали, па га зато надлежни органи и нису ухапсили. Како је рекао, никад нису знали кад ће тачно доћи, већ само касније чују да је био, између осталих локација, и на Златибору.

Ко је Насер Орић
ЧУВАО МИЛОШЕВИЋА, ЗВЕРСКИ УБИЈАО СРБЕ

Рођен 3. марта 1967. године у Поточарима
Радио у српском МУП као члан јединица за специјалне акције
Био телохранитељ председника Србије Слободана Милошевића
Током 1992/93. предводио нападе на српска села у општинама Братунац и Сребреница
Оптуживан за зверске злочине над Србима, међу којима су и убиства деце
Снаге под његовом контролом наводно су убиле 3.500 Срба

Loading...