МЕРКЕЛОВА СПРЕМИЛА КАЗНУ ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Немачка уводи санкције Додику због подршке Младићу

У немачком министарству спољних послова увелико размишљају да се шефу РС и његовим сарадницима забрани улазак у ту земљу и замрзну банковни рачуни због величања осуђеника

Немачка би ускоро могла да уведе санкције председнику Републике Српске Милораду Додику и његовим најближим сарадницима, и то, ни мање ни више, него због подршке хашким осуђеницима, пре свих Ратку Младићу!Немачки медији пишу да би овакав потез администрације канцеларке Ангеле Меркел подразумевао забрану уласка у земље ЕУ, али и замрзавање банковних рачуна.

Ангела Меркел (фото:ЈуТјуб)

Немачки Франкфуртер алгемајне цајтунг (ФАЗ) у тексту о хашким пресудама наводи да је застрашујуће што нису кажњени злочини над Србима, али додаје да то никако није разлог да Додик за Ратка Младића, који је осуђен због злочина над Муслиманима, говори да је „патриота“ који је српски народ сачувао од уништења, те да је „за њега одавно резервисано место хероја, што се кроз судске пресуде не може променити“.

– Кад се тако нешто чује, кажу неки, бива јасно зашто ЕУ никако не сме да у чланство прими државе у којима неко са оваквим идејним назорима може бити председник. Но, због тога блокирати Босни перспективу чланства у ЕУ било би погрешно, јер би се тиме казнили само Муслимани и Хрвати у другој половини земље. Има много бољих инструмената. У министарству спољних послова Немачке одавно се размишља о санкцијама против Додика и његове клике: уподобљене забране путовања, замрзавање рачуна Додику, његовим помагачима и фирмама блиским режиму. Да ли је превише захтевати од моћне ЕУ да казни шачицу босанско-српских мангупчина, који отворено славе највеће ратне злочине у Европи од 1945? Можемо се надати да није – пише ФАЗ.

Ратко Младић (фото: ЈуТјуб)

С друге стране, Додик за Курир каже да није обавештен о овоме.

– Немам појма. Нисам ни чуо за то, нити ме је ико обавестио. Немам никакав коментар. Не знам ни одакле то долази – кратко је казао Додик.

Loading...