ОБЈАВЉЕНА ТОП ЛИСТА ХАШКИХ ЛОБИСТА: На њему ДС, Чедомир Јовановић, Вук Драшковић…

На списку се налазе твитови политичара и других јавних личности који су се огласили након пресуде Ратку Младићу.

– Од власти очекујем реакцију јер свако игнорисање је ништа друго него подршка тим екстремистима – каже за Данас председник ДС Драган Шутановац, коментаришући списак „Топ листа хашких лобиста“, који је објавио портал Видовдан.орг.

На списку се налазе твитови политичара и других јавних личности који су се огласили након пресуде Ратку Младићу коментарима да осуђени генерал ВРС није херој и да би требало да се суочимо са ратном прошлошћу.

– Власт уместо да изграђује модерно друштво, добросуседске односе са земљама у окружењу, европски систем вредности, она распирује мржњу и поиграва се емоцијама квазипатриота који су увек били спремни да ратују до последње капи туђе крви. Промоција хашких осуђеника је управо начин да се охрабре националисти да крену да праве спискове неподобних Срба. Иако су 90-те далеко за нама, очигледно је да зли дух деведесетих излази из боце а на нама је да му се супротставимо – истиче Шутановац и додаје да управо овај списак дели Србију на оне који желе помирење и модернизацију друштва „од оних који би поново јуришали тенковима док се други исељавају на тракторима“.

На „Топ листи хашких лобиста“ налази се и новинарка Антонела Риха, која је на свом твитер налогу позвала све оне за које је Младић херој, „неправедно осуђен због измишљеног геноцида“, да је блокирају.

Риха каже да није први пут на таквом списку који је подсећа на деведесете.

– То је ипак најмање проблем за мене, много је опасније за друштво, јер један његов део, као и актуелна власт, подстичу таква жигосања. Славећи ратне злочинце они су ти који Србији не дозвољавају да изађе из мрака деведесетих – оцењује Риха.

„Хашки лобиста“ је и адвокат Владимир Гајић који је на Твитеру објавио да је „комунистички генерал Младић уништио образ и част српске војске стечен у балканским и два светска рата“.

Loading...