УДАРНА ВЕСТ! Путин на Косово шаље специјалце!

Руски председник Владимир Путин шаље специјалну јединицу Организације уговора о колективној безбедности (ОДКБ) да се обрачуна са нарко-мафијом на Косову и Метохији, тврде руски медији.

Москва је, како се наводи, објавила тотални рат трговцима дрогом у Авганистану који наркотике ка Европи транспортују и преко јужне српске покрајине. Руски истражитељи дошли су до сазнања да се значајан део наркотика из Авганистана прерађује управо на Косову, одакле се потом шаље ка Европи, али и ка Русији. Зато се ускоро може очекивати долазак специјалаца ОДКБ у српску престоницу.

Како преноси “Спутник“, процењује се да је производња опијума у Авганистану порасла са 8.000 хектара, колико је било 2001. године, на чак 200.000 хектара плантажа, колико је утврђено прошле године.

“Како би спречило преливање тероризма који се финансира нарко милионима, ОДКБ је 2009. године формирао Специјалне снаге за централни азијски регион, јер је био свестан да главна претња безбедности долази из авганистана. Утврђено је и да један крак пута дроге из Авганистана води на Косово и Метохију. Претпоставља се да се део наркотика прерађује на тој територији Србије, која није под контролом српске полиције, а затим шаље даље ка Европи“, наводи овај портал.

Да је Москва заиста одлучила у свом обрачуну са нарко-мафијом у Авганистану и на Косову потврђује и руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Сергеј Лавров (фото: kremlin.ru)

– Не можемо да дозволимо да подлегнемо притиску међународног криминала, развијемо белу заставу и отворимо врата тоталној либерализацији наркотика. Приходи од дроге и преплитање трговине наркотицима са тероризмом поткопавају међународну безбедност и стабилност – упозорава Лавров.

Војно-политички коментатор Мирослав Лазански, коментаришући ове наводе, каже да ово никога не би требало да зачуди.

Мирослав Лазански (фото: ЈуТјуб)

– Још деведесетих година, кад сам боравио у Авганистану, њихови обавештајци су ми рекли да на свету постоје два подручја која су најбоља за трговину дрогом: Корзика и Косово. Испоставило се да је то и те како тачно. Посебно је питање како је могуће да производња мака од ког се прави опуијум била много мања када су Авганистаном владали талибани, а сад под вођством западне коалиције нагло расте?! Очигледно је да паре од тога иду у фондове неких западних служби из којих се финансирају “црне операције“… – повлачи Лазански.

 

Извор: Srbija Danas / informer

БОНУС ВИДЕО

Путин: Косово и Крим нису исти слуцај! Немојте нас провоцирати!

Loading...