ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ МАЈКЕ УБИЈЕНОГ ГАРДИСТЕ: После мог сина, још девет војника је убијено због Ратка Младића! (ФОТО)

Роса Јаковљевић, мајка гардисте Драгана Јаковљевића, који је са колегом Драженом Миловановићем трагично настрадао у касарни „Топчидер“, 5. октобра 2004. године, тврди да је њен син погинуо због Ратка Младића, а да је после тог трагичног догађаја из истог разлога страдало још девет младића. 

Како је рекла, ни дан данас не зна како је погинуо њен син, али да је сазнала да се нису међусобно убили.

„После Драгана, погинуло је једно девет војника, сви су страдали због Ратка Младића. Драган и Дражен су били на стражи у касарни Караш. Официри из касарне су камере били искључили. Претходно су њих двојица били затворени три дана, јер су видели Младића када су га изводили. Нешто су видели што нису смели… Ту су се раније крили и Тито и Милошевић. Наш је адвокат наредио да се то отвори. Ту је било свега, ту се могло живети двадесет година. Али када смо требали да уђемо, то је све било поплављено. Да се сперу трагови. Драган је убијен из пушке Дражена Миловановића, а Дражен је убијен из пушке мог сина. Да би их ољагали да су убили један другог. Војска је тако хтела да заташка злочин“, рекла је мајка убијеног гардисте Драгана Јаковљевића.

Она наводи да су после три недеље тражили ексхумацију и незавсину комисију да се утврди да ли су се међусобно поубијали, при чему је комисија утврдила да је војника убила трећа особа.

„Борићемо се докле год будемо могли да се истина сазна, премда ја немам неку наду да ћу сазнати истину за мога живота, али бих желела да нађемо убицу…“, рекла је Роса Јаковљевић сматрајући да је војска крива што јој је убијен син.

Loading...