ПУТИН: ФСБ надиграва стране обавештајне службе

Председник Русије Владимир Путин похвалио је стручан и суптилан рад припадника Федералне службе безбедности Русије (ФСБ), који надигравају стране обавештајне службе.

„Знам колико веште, деликатне оперативне послове водите, надигравајући стране обавештајне службе, наносећи ударе криминалу и корупцији. Сигуран сам да ће такви захтеви за обавештајне агенте, као строго поштовање устава и закона, висока одговорност, поштење и лични интегритет, спремност за извођење најсложенијег, најтежег и понекад најопаснијег рада, увек бити неуништиви“, рекао је Путин говорећи на свечаној вечери посвећеној Дану запослених у безбедносним органима.

Управо такве задатке су припадници ФСБ-а решавали „обезбеђивањем антитерористичке операције у Сирији“, додао је председник.

Припадници руских безбедносних агенција обезбеђују суверени развој земље и неповредивост граница, изјавио је руски председник.

Мора се наставити систематски и конзистентан рад у борби против тероризма и ојачати границе Русије, истакао је Путин.

„Неопходно је ојачати и спољашње и унутрашње контуре антитерористичке безбедности Русије, радити на уништавању финансијских и регрутних криминалних мрежа, супротставити се покушајима екстремиста и радикала да утичу на омладину, шире идеологију мржње, верске нетрпељивости и агресивног национализма“, рекао је Путин.

Потребно је подићи поуздану баријеру за спољње мешање у друштвени и политички живот Русије, додао је руски председник.

„Велика одговорност је на контраобавештајним и обавештајним јединицама. Потребно је подићи поуздану баријеру за спољње мешање у наш друштвени и политички живот“, нагласио је Путин.

Loading...