ЗАПАЊИЛА СВЕ! Ведрана Рудан упутила шокантну поруку власнику Фејсбука!

Позната књижевница и колумнисткиња Ведрана Рудан упутила је отворено писмо оснивачу Фејсбука, Марку Закербергу.

Списатељица је писмо објавила на свом блогу.

Разлог обраћања Закербергу јесте брисање њеног текста “Отворено писмо шупцима” са Фејсбука.

Преносимо њено писмо у целости:

“Моје писмо наводно је говор мржње, а мржњи на Фејсу нема места. Ха, ха, Марк, ово заиста први пут чујем. Моје писмо шупцима није ‘говор мржње’, моје писмо је говор жртве, а то је битна разлика. Ја сам жена, дакле, жртва. За разлику од мушкараца, посебно белих Амера чије се богатство мери милијардама долара, ја немам моћ. Могу само да вриштим. То и чиним.

Наравно да само кретену може пасти на памет да сам писала свим мушкарцима. Марк, јеси ли чуо за хиперболу? Син ми је рекао, он ми уређује текстове и ставља на Фејс, да си му забранио приступ Фејсу на двадесет и четири сата. Ако те не послуша следи оштрија казна.

Шта ћеш му учинити? Шта кривомислећој сиротињи која живи богу иза ногу чине бели, богати Амери? Увалићеш му главу у WЦ шољу док не призна или крепа? Гађаћеш га трамблоном? Дроном? Бацићеш му бомбу са осиромашеним ураном на гарсоњеру купљену на кредит?

Еј, Марк. Знаш ко си ти? Је*ени, бахати, бели, богати Амер који мисли да се ловом може забранити право на мишљење, право на став, право на је*ену хиперболу. Можда тренутно, али ништа не траје довека па неће ни америчко дивљаштво.

Јасно ми је да неколико напаљених мужјака погођених мојим текстом, ни један мушкарац из мог круга пријатеља није се препознао, може од тебе да затражи да склониш мој текст. Зато јер си и ти шупак. Да ниси био би мање осетљив. Не, нисам љута. Уосталом, ко жели да прочита шта сам написала нека посетим мој блог.

Пишем ти јер имаш две ћерке. Запамти, и њима ће живот бити пакао само зато јер су жене. Твоја лова им неће помоћи да буду мање жене и мање жртве. Као што ово писмо тебе неће просветлити. Ето, ја написах, а ти бриши“.

 

Извор: alo.rs

БОНУС ВИДЕО

Ведрана Рудан: Хрватска је уласком у ЕУ и НАТО добила по пи*ки

Loading...