БОРА ЧОРБА ОТКРИВА: Ево ко је дао име — Република Српска

Музичар и песник Борислав Бора Ђорђевић изјавио је да је важно да Република Српска опстане и да се споји Србијом.

„Много је важно да Република Српска опстане, па и да се споји са матицом Србијом. Искрено се надам томе“, рекао је Ђорђевић Срни.

Он је поводом 9. јануара, Дана Републике Српске, подсетио на људе који нису више живи, а који су, како каже, много значајни за Републику Српску, а реч је о глумцу Данилу Лазовићу, који је дао име Републици Српској, и писцу и сликару Моми Капору, који је био сенатор Републике Српске.

„Не знам колико то људи знају, али када се расправљало о томе како ће се звати будућа држава, Данило Лазовић је предложио да се зове Српска“, рекао је Ђорђевић.

Он каже да лично познаје председника Републике Српске Милорада Додика и да веома поштује његове хуманитарне акције, као и оно што је урадио за инфраструктуру Републике Српске.

Ђорђевић наводи и да је прослављени режисер Емир Кустурица „урадио много велику ствар саградивши у Републици Српској Андрићград, а у Србији Дрвенград“.

„Тамо је велико задовољство свирати“, рекао је Ђорђевић, поручивши да противници Андрићграда немају право, јер Кустурица то неће однети са собом у гроб, већ то остаје заувек Републици Српској.

Фронтмен „Рибље чорбе“ истиче да бенд припрема нови албум и да воли да свира у Републици Српској.

Он је подсетио да „Рибља чорба“ често свира у Бањалуци, као и да је наступала на сјајном фестивалу код Шипова, у Зелениковцу код Мркоњић Града, Бијељини, Источном Сарајеву и свуда где је позову.

Поводом изласка нове књиге песама „Пусто острво“, Ђорђевић каже да је она посвећена његовој последњој и највећој љубави — Дубравки.

Он наводи да се књига зове „Пусто острво“ по истоименој песми објављеној у оквиру колумне, коју је својевремено писао за београдске „Вечерње новости“.

„Има ту интересантних песама које су објављене на албумима, али има и песама које нису објављиване. Подељена је у циклусе, прво иду песме које су биле на албумима, од албума ’Овде‘, преко ’Трилогије‘, ’Узбуне‘, па неке песме које су снимили други ’Ју група‘, Павле Дејанић, ’Поинт бланк‘…“, рекао је Ђорђевић.

Loading...