ИЗЕТБЕГОВИЋ: Одједном, зове ме Ердоган и каже да је с Колиндом…

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић није задовољан изјавама после састанка хрватске председнице и турског лидера.

Он је истакао да “не зна шта је Колинда Грабар Китаровић тачно тражила од Реџепа Тајипа Ердогана“.

“Ја нисам видео из изјава шта је тражила. Послао сам поруке Ердогану шта је за нас прихватљиво, наравно да није прихватљиво мешање у унутрашње послове БиХ. Чуо сам један коментар да ће Изетбеговић прихватити све што Ердоган буде тражио. Ја мислим да је обрнуто, да је он прихватио све што сам ја тражио од њега. И он на тај начин испуњава обећање да ће помоћи. На то се обавезао и до сада је учинио све што смо тражили“, рекао је Изетбеговић.

Додао је и да је “Ердоган један коректан и паметан лидер који се неће мешати у унутрашње стрвари БиХ“, али је у даљем излагању открио да заправо зна шта је Колинда тражила од Ердогана, а то је промена изборног система у БиХ.

Колинда и Ердоган (фото: ЈуТјуб)

“Не можете ви тек тако да напустите грађански приступ и да чините све што траже ХДЗ, ХНС или Човић и кренути у сегрегацију изборног система. Све је то спекулација, зашто би Китаровићева покушала да учини нешто, али пазите, нешто за шта нисмо утврдили да је покушала. Разговарао сам са њима телефоном јуче. Одједном су ме назвали на мобилни телефон. Изненадио сам се. Ердоган ме је назвао и рекао да се налази са госпођом Китаровић и питао да ли смо за трилатералу на министарском, па председничком нивоу. Зашто не? Увек вреди разговарати. Али сумњам да се тако може наћи решење за проблем који траје десет година. Ердоган је казао да жели да имамо боље односе са Хрватском, разговараћемо, зашто не“, рекао је Изетбеговић.

 

Извор: B92 / INDEX.HR / N1

БОНУС ВИДЕО

Изетбеговић у Београду: Једно битно појашњење…

Loading...