СИНЂЕЛИЋ ШОКИРАО ЈАВНОСТ: Рус ми рекао да убијем Ђукановића, одбио сам

Подгорица — У наставку суђења оптуженима за покушај тероризма у Црној Гори саслушан сведок сарадник који је рекао да је одбио да изврши наређење да убије Мила Ђукановића.

Пред Вишим судом у Подгорици сведок сарадник Саша Синђелић је изјавио да је одбио задатак Едуарда Шимакова да убије тадашњег премијера Мила Ђукановић.

„Истог тренутка када ме је то питао ја сам знао да немам могућности да то урадим, јер је безбедносна ситуцаија била лоша, не бавим се криминалом“, казао је Синђелић.

Он тврди и да није руководио или организовао овакве или сличне догађаје. „Ја нисам руководио никаквим догађајима и нисам био организатор. Везано за догађаје од 2015. ја их јесам пратио али Руси су били ти који су у односу на те догађаје помињали ово за 2016“, казао је Синдјелић одговарајући на питање адвоката одбране да ли је раније био организатор сличних акција.

Он је, тврди, да је радио само оно што му је речено и то у оквирима, како је рекао, својих знања и могућности, преносе црногорски медији који из минута у минут прате овај процес.

Синђелић је поновио оптужбе да су Руси дошли на позив Демократског фронта и да су они молили за помоћ, а онда их „наместили“.

Негирао је и да га је било ко припремао за саслушање, као и да је слушао разговоре из мера тајног надзора. Навео је и да такво питање сматра увредљивим.

Оптужницом Специјалног тужилаштва обухваћена су и двојица руских држављана, Едуард Шишмаков и Владимир Попов, српски држављани Немања Ристић, Предраг Богићевић и Драган Максић.

На оптужници су Милош Јовановић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић и Србољуб Ђорђевић.

Оптужницом су обухваћена и три црногорска држављанина – лидери Демократског фронта (ДФ), Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Михаило Чадјеновић, службени возач ДФ-а, док се поступак против преводиоца ДФ-а Ананија Никића води посебно.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО

ТУЧА У ЦРНОГОРСКОЈ СКУПШТИНИ: Посланици ДФ насрнули на Мила Ђукановића, он их позивао на обрачун!

Loading...