ЗАПАД У СУКОБУ СА ЗЛОЧИНЦЕМ: Запад поново уцењује Приштину, Харадинај не одустаје

И после низа сусрета са међународним дипломатама, укључујући француско-немачку делегацију, које су упозориле косовске лидере о последицама повлачења закона о Специјалном суду, косовски премијер Рамуш Харадинај не мења став да ће с тим у вези подржати одлуку коју донесе парламент, пише приштинска Коха.

„Премијер није променио своју јавну позицију по том питању“, рекао је Харадинајев саветник за Коху, а преноси Унмик у свом прегледу штампе.

Харадинај, који је јуче боравио у посети Албанији, рекао је да је поништавање закона о Специјалном суду праведно али да ће он као премијер, без обзира на став његове партије о том питању, поштовати одлуку косовских посланика.

Америчка амбасада у Приштини поново је позвала косовске лидере да одустану од идеје о укидању закона о Специјалном суду, преноси Зери.

„Наш приоритет на Косову је да подржимо напредак у владавини права, укључујући рад специјализованих већа. Позивамо лидере институција, политичке партије и чланове парламента да одустану од сваке идеје да се укине закон о Специјализованим већима“, саопштила је америчка амбасада.

Коха је, позивајући се на неименоване изворе, навела да ће, ако Скупштина укине закон о Специјалном суду, то нарушити косовске односе са водећим западним земљама.

Loading...