УСТАШИЈАДА ПРЕД РУКОМЕТНИ РАТ! Хрвати прете Србима новом ОЛУЈОМ!

„Олуја, олуја се спрема, олуја навијања са трибина „Спаладијум“ арене да понесе наше рукометаше до победа на првенству Европе“ – овако је текст о најави Европског првенства у рукомету пред дуел Хрватске и Србије (петак, 20.30) почео новинар Слободне Далмације, Здравко Реић

Здравко Реић (фото: ЈуТјуб)

Новинари у хрватској данима подгревају атмосферу и подижу тензију пред меч Хрватске и Србије на отварању Европског првенства, али последња провокација и подсећање на етничко чишћење дефинитивно је скандал над скандалима.

Да је хтео Реић није морао да искористи реч „олуја“ како би описао атмосферу коју очекује на трибинама, али онда сигурно не би подигао прашину у гурнуо прст у око Србима.

Реић у наставку текста наводи како ће навијачи, тај хук са трибина донети играчима додатну снагу. Помиње се Сплит као град у коме доминира Торцида, и да је баш због навијача с разлогом одабран тај град као место одакле ће кренути у напад на злато које Хрватској недостаје у рукомету. Наравно, помиње се и сећање Славка Голуже на пакао који су Хрвати преживели у Београду 2012. године’.

OVDE можете да прочитате колумну Здравка Реића на Слободној Далмацији.

 

Извор: Slobodna dalmacija

БОНУС ВИДЕО

Операција Олуја ’95

 

Loading...