ДОДИК: У Српској не постоје паравојне јединице

Председник Републике Српске Милорад Додик одбацио је медијске наводе да се у том босанско-херцеговачком ентитету формирају одређене паравојне формације.

„Република Српска има своје Уставом и законима предвиђене институције које су у служби стабилности свих њених грађана, а конструкције које су се појавиле на појединим порталима да ’председник Републике Милорад Додик уз подршку Москве формира паравојне јединице‘ су изузетно опасне и нису у функцији информисања грађана“, саопштио је кабинет председника РС.

Да је то тако, додаје се у саопштењу, „сведочи и чињеница да се аутор спорног текста није позвао ни на једну проверљиву чињеницу која би указивала на тачност његових навода о формирању таквих јединица у Републици Српској“.

Сарајевски портал „Журнал“ пренео је текст о томе да припадници организације „Србска част“, које су обучавали руски и српски специјалци, имају задатак да учествују у разбијању било каквих протеста које би у РС организовала опозиција.

Журнал је објавио фотографије припадника „Србске части“ који су били у Народној скупштини РС, фотографије њихове шетње улицама Бањалуке, као и њихове фотографије са фантомкама на главама и наоружане.

Причу о овој, како се наводи, паравојној јединици, јуче је, позивајући се на информације „Журнала“, објавио је лондонски лист „Гардијан“.

Извор: Б92

БОНУС ВИДЕО

Руски бомбардер Ту-160М2

Loading...