ПАНИКА У ЕНГЛЕСКОЈ — ВЕЛИКА ЕПИДЕМИЈА ПРЕТИ ОСТРВУ: Апотеке без вакцина, хиљаде хрле преко Ламанша!

Делови Енглеске налазе се на рубу епидемије грипа, у апотекама понестаје вакцина, због за Велику Британију неуобичајено јаке зиме отказано је 55.000 операција које нису хитне, а болница у француском Калеу са друге стране Ламанша нуди британским пацијентима услуге под истим условима које имају у домовини, па здравствени званичници у јужном Кенту саветују људима да оду тамо трајектом или возом „Јуростар“, пишу британски медији.

Дејли телеграф наводи да је у апотекама све мање вакцина против грипа док расту страховања да ће кренути епидемија уколико вирус настави да се шири садашним темпом.

Наводи се да је након извештаја о недостатку вакцина у Кумбрији, лист контактирао апотеке у четири друга региона Енглеске и ниједна од апотека није имала вакцине, а нове количине очекиване су у току јучерашњег дана.

Овај дневник наводи да су у деловима јужног Лондона за малу децу која још увек нису вакцинисана успостављене импровизоване клинике у ватрогасним станицама.

Тајмс пише да је болница у Калеу позвала британске пацијенте којима су операције отказане због пренатрпаности болница услед јаке зиме, поручивши да у том француском граду има довољно болничких места иако се грип проширио у Француској више него у Британији. Наводи се да према споразуму из 2015. рутинске операције енглеским пацијентима из Кента у Калеу плаћа британска Национална здравствена служба (НХС).

Дејли мејл наводи да се хиљаде пацијената подстиче да трајектом или „Јуростаром“ оду у Кале и подсећа да се прошле недеље британска премијерка Тереза Меј извинила јавности због контроверзне одлуке НХС о отказивању 55.000 операција које нису хитне.

 

Извор: Kurir.rs / Tanjug

БОНУС ВИДЕО

БУМ У СРБИЈИ! ДАЧИЋ ЗАГРМЕО! „Србија од ДАНАС иде да СРУШИ све ПРЕПРЕКЕ“! Почиње БОРБА за Београд!

Loading...