ДРЕЦУН ОТКРИВА: Истрага да иде у правцу Кадрија Весељија и Вашингтона

Убиство Оливера Ивановића је добро испланирано и извели су га професионалци каже председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун и додаје да је најављена посета председника Србије Александра Вучића КиМ „веома ризична за њега, али неопходна“.

„Председник ће бити са српским народом, показаће да држава Србија у потпуности стоји иза српског народа на КиМ, да их храбри, да им гарантује безбедност колико Србија може да уради, да смири тензије које су нарасле“, рекао је Дрецун за РТС и додао да ће боравак председника преломити ситуацију и спречити даље тензије.

Он је додао да пажња током истраге о убиству Оливера Ивановића треба да иде у два правца — Један је према Кадрију Весељију, предсенику приштинског парламента, за кога каже да на челу Тачијеве параслужбе која делује у јужном делу Митровице.

„Мислим да би могао да пружи много информација о овом бруталном убиству. Ко су извршиоци и налогодавци. Имајући у виду претњу да ће доћи до Ниша“, нагласио је Дрецун.

Други правац, како је рекао, треба да буде према Вашингтону и томе на основу чега су направили процену да ће доћи до немира и инцидената на КиМ.

Налогодавац и извршитељ могу се пронаћи, сматра он, ако буде политичке воље западних земаља које имају јаке обавештајне службе на КиМ и које тачно знају ко и како делује на тим просторима.

Како је рекао, већ досадашњи ток истраге показује да се ради о веома добро планираном и ефикасно изведеном бруталном убиству, који су извели професионалци.

„Када говорите о аутомобилу, његов власник је мртав, ауто је купљен 1994. године… Врло је све прецизно испланирано“, рекао је Дрецун.

Како каже, то је атентат који има и регионални карактер, у таквим условима је питање ко су „пуцачи“, одакле су дошли, где је набављено оружје, ко је прикупљао обавештајне информације…

 

Извор: rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО

ВУЧИЋ: Албанци могу у Ниш само на кафу, другачије никад!

Loading...