НАУЧНИЦИ ТВРДЕ: На прагу смо вакцине која убија СВЕ ТУМОРЕ!

Научници Медицинског факултета Универзитета Стенфорд тврде да су на прагу проналаска вакцине која убија све туморе у телу

Главни аутор ове студије, која је 31. јануара објављена у магазину „Сциенце Транслатионал Медицине“, је професор онкологије Роналд Леви.

Леви је пионир у области имунотерапије рака, а његова лабораторија развила је уобичајену хемотерапију ритуxимаб.

Вакцина коју су ови научници развили комбинација је два постојећа лека. Представља јединствен тип имунотерапије јер реактивира специфичне Т ћелије путем убризгавања микрограмских количина два агенса директно у тумор.

– Напредак на пољу имунотерапије мења медицинску праксу. Ова вакцина је на мишевима показала невероватно дејство и уклонила све туморе – рекао је Леви.

Чак 90 одсто тестираних мишева излечено је након једне вакцине, док је преосталих 10 одсто излечено након друге вакцине.

Левијев тим тврди да је вакцина била ефикасна и код мишева код којих је рак метастазирао по целом телу.

Додао је да нова вакцина не узрокује штетне нуспојаве код пацијената који се често појављују код других врста имунолошких симулација, и да ће ова вакцина бити финансијски исплативија од досадашњих третмана.

У клиничко испитивање доктор даље намерава да укључи 15 оболелих особа с лимфомом у почетном стадијуму.

Уколико експеримент буде био успешан, Леви тврди да ће моћи да се користи код више врста тумора и да ће временом онколози давати ињекције оболелима пре оперативних захвата, како би спречили поновно појављивање тумора.

– Мислим да ћемо овом вакцином у будућности моћи да лечимо све врсте тумора – рекао је Леви.

 

Извор: Klix.ba

БОНУС ВИДЕО

Изложба о Јасеновцу у УН-у. Хрвати полудели, „Ово је наставак великосрпске лажи“

Loading...